06 28 82 97 92 info@deseizoenen.nl

Tuinaanleg | Hoveniersbedrijf 'De Seizoenen'

Tuinaanleg is een vak apart

Na het tuinontwerp volgt de aanleg van de tuin. Een ruim begrip als je denkt aan de enorme diversiteit aan mogelijkheden. Grofweg valt de tuinaanleg van en tuin te verdelen in:

  • tuin aanlegklaar maken (bijvoorbeeld het afvoeren oude beplanting)
  • grondverzet / grondbewerking
  • eventuele aanleg vijver
  • eventuele aanleg drainage en/of grondkabel
  • plaatsen dode materialen (bijv. het aanbrengen van verharding, erfscheiding, waterpartij of tuinhuis/veranda)
  • aanbrengen gazon (graszoden of zaaien)
  • aanbrengen kunstgras
  • aanbrengen levende materialen (bijv. het aanbrengen van borderbeplanting)

Hoveniersbedrijf “De Seizoenen” kan u in alle onderdelen van de aanleg van uw tuin van dienst zijn.

Voor producten die “De Seizoenen” niet zelf in het pakket heeft, b.v. grondwerk met grote kraan of aanbrengen grote bestratingwerken, nemen wij zeer vakbekwame derden in de hand die ervoor zorgen dat ook op die punten van de aanleg, de kwaliteit gewaarborgd blijft.

 

Bekijk hieronder een omschrijving van de activiteiten!

GRONDVERZET

Een goede tuin aanleggen kan enkel op een basis die goed is voorbereid. U kunt het zien als het huis wat nóg zo goed gemetseld kan zijn, geplaatst op een slechte fundering zal er toch scheurvorming ontstaan.

Dit geldt ook voor een goed aangelegde tuin, waarvan het benodigde grondwerk als een van de belangrijkste onderdelen het succes gaat bepalen.


 

IMG-20121116-00003   IMG-20120614-00146   Oosterhout-20120626-00166

AANLEG VIJVER EN WATERPARTIJ

Een van de meest fraaie onderdelen van een tuin is een vijver/waterpartij. Water geeft door zijn geluid en weerspiegeling een extra dimensie aan uw tuin.

Bij de aanleg van een vijver komt veel vakkundigheid kijken omdat met name het waterdicht maken, het maken van een nette randafwerking en het verzorgen van een goede zuivering, zaken zijn die om ervaring vragen.

Goed aangelegd echter, kan een waterpartij een echte aanwinst zijn voor uw tuin met voor de liefhebber extraatjes als (grote) vissen, watervallen, zwemgedeelten en fonteinen.

Mocht u, zeer terecht, angstig zijn in verband met de veiligheid voor met name spelende kinderen dan zijn hier ook een hoop oplossingen voor te bedenken, zodat u toch geen geduld hoeft te hebben bij uw vijverwens.


 

 

DSC_2332

AANBRENGEN VAN VERHARDING

De stelling van “De Seizoenen” is dat de verharding qua ontwerp nooit de hoofdrol mag spelen in de tuin. Dit neemt niet weg dat de verharding een fraai onderdeel moet zijn. Daarnaast dient deze er perfect ingelegd te worden.

“De Seizoenen” streeft naar perfect gelegd straatwerk door gebruik te maken stabilisatiezand, afvleistrips, moderne meetapparatuur, straten aan de draad en goede verdichting. Door deze manier van werken heeft u jarenlang plezier van uw verharding en wordt de kans op spoor- en plasvorming geminimaliseerd.


 

Afb0027 SDC11621

 

 

 

AANBRENGEN EN MAAIEN VAN HET GAZON

Misschien wel het meest bekende onderdeel van een tuin, maar ook eentje die niet onderschat mag worden. Zowel de aanleg, maar met name ook het onderhoud zijn essentieel voor het hebben én houden van een net gazon.

Het gazon behoeft een hoop onderhoud (verticuteren, kunstmest strooien, kanten steken, beluchten) om het in goede conditie te houden en er dient daarnaast uiteraard plus minus 30 à 35 keer per jaar gemaaid te worden. Wilt u van al deze ‘rompslomp’ af zijn dan bent u bij “De Seizoenen” aan het goede adres.

“De Seizoenen” levert namelijk gazon-onderhoudscontractjes in alle soorten en maten, van een jaarlijkse verticuteer- en bemestbeurt tot aan het gehele gazon onderhoud gedurende het jaar inclusief de bovenstaande maaibeurten. Het bovenstaande geldt voor kleine en grote gazons, “De Seizoenen” is namelijk in het bezit van een loopmaaier voor kleine gazons en een zitmaaier voor grote gazons.

Tevens biedt “De Seizoenen” kunstgras aan.


 

SDC11582 DSC_2539

KUNSTGRAS 

Het tuinonderdeel wat de laatste jaren gigantisch in opkomst is, is kunstgras. Deze vervanger van echt gazon verovert stukje bij beetje de markt, alhoewel echt gazon natuurlijk nooit helemaal uit beeld gaat verdwijnen. Toch zou het zomaar zo kunnen zijn dat over 10 jaar meer dan de helft van de gazons gelegd is met kunstgras. Dit wordt uiteraard het hardste geroepen door kunstgrasfabrikanten (…?), maar dit hoeft niet onmogelijk te zijn. De voordelen van kunstgras zijn namelijk overduidelijk en passen prima binnen de hedendaagse tuinbeleving.

De voordelen zijn; geen maaiwerk, geen watergeven, geen kantensteken, geen onkruid, geen mos en het gehele jaar een groen tapijt. Met name het onderhoudsvriendelijke karakter van kunstgras gaat de komende jaren steeds meer mensen verleiden tot de aanschaf van kunstgras.
Er zijn natuurlijk ook nadelen; het min of meer kunstmatige uiterlijk (te netjes) van een kunstmat, kleurverlies na verloop van jaren, beeldverschil op intensief gebruikte plaatsen en last but not least het pittige prijskaartje. Er wordt echter door de fabrikanten keihard gewerkt om bovenstaande nadelen zo spoedig mogelijk te verhelpen.
Respectievelijk; kunstgras krijgt meer en meer een levensecht uiterlijk (er zijn zelfs fabrikanten bezig met het ontwikkelen van een kunstgras met hier en daar een onkruidje ‘gefaked’!), de kunststoffen gebruikt zijn meer en meer UV bestendig waardoor kleurverlies minder en minder wordt, het toegepaste kunststof wordt sterker en sterker van kwaliteit waardoor slijtage minder snel op zal treden en als laatste zal de m2-prijs met verloop van jaren gaan dalen door een steeds massaler productieniveau.

Laat u rustig eens voorlichten door “De Seizoenen” over kunstgras, want als u al twijfelt over het aanschaffen van echt gazon is het zeker de moeite waard eens over de optie kunstgras na te denken. Een aantal keren leggen van echt gras (gebeurt in de praktijk, nadat het gazon telkens snel weer niet meer naar uw zin is) heeft kostentechnisch namelijk dezelfde gevolgen als het in een keer goed te doen met kunstgras.


 

GRAS DSC_2539 DSC_2556

BORDERBEPLANTING

Alhoewel ik vind dat er in een tuin geen enkel onderdeel op mag vallen enkel de tuin als geheel zijn de borders vaak wel het meest zichtbepalend. Ook hierbij geldt dat niet alleen de keuze voor welke beplanting, maar ook de vakkundigheid van de voorbereidende werkzaamheden en de aanplant, bepalend zijn voor de groei van een mooi, fris groeiend vak met borderbeplanting.


 

DSC_2380

TUINHUIS & VERANDA

Zowel voor het plezier in praktische zin als in esthetische zin (wie is er de standaard bouwpakketten van de Gamma -die kleine Zwitserse chalets…- nu niet beu) kan een mooi tuinhuis of een mooie veranda voor een hoop meerwaarde zorgen.

In praktische zin kan bebouwing in uw tuin voor een extra stukje opslag zorgen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld een terras / zitgedeelte gedurende een langer gedeelte van het jaar bruikbaar maken door dit te overkappen.

In beide gevallen geldt dat deze bouwkundige elementen tevens in het totaalplaatje een extraatje kunnen vormen. Door gebruik te maken van materialen of vormen die al in de tuin toegepast zijn, kan ervoor gezorgd worden dat het stukje bebouwing naadloos in de tuin past.


 

 

DSC_2552 DSC_2558

TUINACCESSOIRES 

Een tuin is pas echt af als de puntjes op de “i” zijn gezet met goed toegepaste accessoires. Hoveniersbedrijf “De Seizoenen” houdt al bij het ontwerp rekening met de in te passen details. Op die manier is het eindresultaat volledig in harmonie. “De Seizoenen” adviseert en levert u de geschikte accessoires passend in uw buitenleven.


 

IMG_9312_1

TUINMEUBELEN

Ja natuurlijk! Het is heerlijk om in comfortabele, bijpassende meubelen van uw tuin te kunnen genieten. “De Seizoenen” adviseert en levert u de geschikte meubelen passend in uw buitenleven.


 

IMG_9312_1

Kwaliteit voor particulieren
& bedrijven!