06 28 82 97 92 info@deseizoenen.nl

Tuinaanleg | Hoveniersbedrijf 'De Seizoenen'

De basis van een mooie tuin is een goed ontwerp

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of wilt u een bestaande tuin ingrijpend aanpassen dan mag een goed plan niet ontbreken. Een tuinontwerp kan geheel door “De Seizoenen” verzorgd worden. Ook is het mogelijk om zelf uw tuin te ontwerpen met hierbij onze adviezen.

“De Seizoenen” heeft een eigen huisstijl: de formele stijl, deze valt onder te verdelen in formeel eigentijds en formeel authentiek. Daarnaast zijn onder meer de volgende tuinstijlen te onderscheiden:

  • de boerderij stijl
  • de moderne stijl
  • de klassieke stijl
  • natuurlijke sfeer

Het zijn allemaal stijlen die in aanmerking kunnen komen voor uw tuin.

Denk er hierbij aan dat de keuze voor een stijl, mede afhankelijk is van uw soort huis en de omgeving waarin de tuin gelegen gaat zijn, dit om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje in harmonie is. De mogelijkheden zijn eindeloos en verrassend!

Tijdens de ontwerpfase kunt u aangeven naar welke stijl uw voorkeur gaat of welke elementen u belangrijk vindt in uw tuin. “De Seizoenen” vindt het belangrijk dat haar klanten betrokken zijn bij het ontwerp en de aanleg van de tuin. De tuin is immers een verlengstuk van uw huis, uw leven.

 

Bekijk hieronder een overschrijving van de verschillende stijlen!

FORMEEL EIGENTIJDS

“De Seizoenen” heeft een eigen huisstijl namelijk de formele stijl. Deze valt weer onder te verdelen in formeel eigentijds en formeel authentiek.

Lees meer...

De stijl formeel eigentijds staat voor rust, eenvoud en strak, met een eigentijds karakter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tijdloze en/of moderne materialen.

Deze stijl wordt vaak door ons toegepast bij de wat modernere en meer eigentijdse woningen, maar ook bij een vooroorlogse- of jaren ’70-woningen kan deze stijl, mits goed toegepast, prachtig uitpakken.

FORMEEL AUTHENTIEK

“De Seizoenen” heeft een eigen huisstijl namelijk de formele stijl. Deze valt weer onder te verdelen in formeel eigentijds en formeel authentiek.

Lees meer...

De stijl formeel authentiek staat net als formeel eigentijds voor rust, eenvoud en strakke belijningen, met een knipoog naar het verleden.

Bij formeel authentieke tuinen worden naast tijdloze materialen, ook oude elementen en gebruikte materialen toegepast.

Deze stijl komt het beste tot zijn recht bij vooroorlogse woningen, boerderijen, oude stadspanden, maar net zoals bij formeel eigentijds kan het ook heel spannend zijn, een authentieke tuin bij een hedendaags pand aan te leggen.

BOERDERIJ STIJL

Met de boerderijstijl wordt een stijl bedoeld die zijn kenmerken ontleend aan hoe vroeger de tuinen bij boerderijen aangelegd werden.

Lees meer...

In feite was functionaliteit hierbij bepalend. Leilinden geplaatst voor het koel houden van de woning/stal, moestuintjes voor groenten voor eigen gebruik, beukenhagen voor windkering en buxushaagjes voor het onderverdelen van de kruidentuin.

Alle of enkele van bovengenoemde onderdelen zijn uiteraard perfect in te passen in de tuin rondom uw boerderij, maar ook bij een ander soort woning kan de boerderijstijl tot zijn recht komen. Het is hierbij dan wel oppassen voor een tuin die qua stijl te ver van uw woning afligt en ook hierbij is een goed ontwerp dan ook zeer belangrijk. Zoals bovengenoemd willen wij u hierbij graag van dienst zijn.

KLASSIEKE STIJL

Kiest u voor de klassieke tuinstijl, dan kiest u voor een tuin met eigenschappen die ook voorkwamen in de allereerste tuinen.

Lees meer...

De allereerste tuinen werden namelijk ontworpen voor en aangelegd bij de edelen en welgestelde in de 18e en 19e eeuw.

Dit waren de eerste mensen die het zich konden veroorloven om grond niet functioneel maar esthetisch in te richten en hieraan ook een stukje status ontleenden.

Het zijn dan ook vaak de tuinen die tot de verbeelding spreken, zoals de kasteeltuinen en de tuinen bij de eeuwenoude landhuizen met karakteristieke onderdelen zoals rozenperken, buxushagen in symmetrische vormen, fonteinen en laanpergola’s. Onderdelen waarvan er wellicht één of meerdere in uw tuin toegepast kunnen worden.

NATUURLIJKE SFEER

De stijl voor de liefhebber met groene vingers. In natuurlijke tuinen word een sfeer nagestreefd waarbij de natuur de tuin aangelegd…

Lees meer...

zou kunnen hebben, hierbij min of meer geholpen door de mens.

Organische vormen, gestructureerde chaos en uitbundigheid zijn de speerpunten in natuurlijke ontwerpen. De reden waarom dit de tuin is voor de liefhebber, is het feit dat deze tuinen zeer onderhoudsbehoevend kunnen zijn.

Goed aangelegd en onderhouden is deze tuinstijl echter wel een feest voor de liefhebber.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat bij u de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op!

Kwaliteit voor particulieren
& bedrijven!